
Sakıp Sabancı Müzesi Hakkında Bilgi
Emirgan Sakıp Sabancı Müzesi Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri
Sabancı Müzesi , İstanbul’un Sarıyer semtinde, Emirgan Korusu‘nun hemen altında Emirgan-Çınaraltı durağının karşısında yer alır. Sabancı ailesi’nin kişisel gayretleri ile 2002 yılında hizmete açılmış olup, 2005 yılında ise detaylı bir düzenleme yapılarak uluslararası standartlara ulaşmıştır.
Köşk, 1951 yılında Hacı Ömer Sabancı tarafından Hıdiv ailesinden alınmış ve 1966 yılından itibaren Sakıp Sabancı tarafından ev olarak kullanılmıştır.
Köşke giderken karşımıza çıkan at heykeli 1864 Louis Doumas yapımıdır ve köşkün “Atlı Köşk” olarak anılmasının başlıca nedenidir.
Müze arazisinde yer alan ikinci at heykeli ise, 1204 yılında 4. Haçlı Seferi sırasında Sultanahmet meydanından alınıp, Venedik San Marco Katedraline yerleştirilen atlardan bir tanesidir.
Müzeye Ev Sahipliği Yapan Atlı Köşke Adını Veren Heykel

Müzenin Girişindeki Atlı Köşk
Müzeden içeri girdiğiniz zaman Sabancı Ailesi ve müze hakkında yazılı ve görsel olmak üzere çok sayıda kaynaktan bilgi sahibi olmaya başlıyorsunuz. Bu bilgiler müzede görecekleriniz hakkında size bir aşinalık hissi veriyor ve zamanda yolculuk yaptığınız hissine kapılıyorsunuz.
Türk Hat Sanatı Eserleri
Sabancı Müzesi, bu güne kadar çok sayıda ünlü sergiye ev sahipliği yapmıştır. Bunlardan en önemlilerinin Salvador Dali, Picasso, Monet ve Miro sergileri olduğunu söyleyebilirim. Şu anda ise ağırlıklı olarak Türk Hat Sanatı Koleksiyonu ve Kitap Koleksiyonu ziyaretçilerin karşısına çıkıyor.
Müzenin giriş katında bulunan üç oda, 18. ve 19. Yüzyıl’lara özgü göz alıcı bir tarzla bezenmiş. Oturma odalarının bir tanesinde Ömer Sabancı ve eşinin Bedri Koraman tarafından yapılmış portreleri ve 19. Yüzyıl Hereke Halısı var. Odadaki kristal Bohemya avizesinin güzelliğiyle adeta bizi kendisine hayran bıraktığını söyleyebilirim.
Diğer bir can alıcı nokta ise duvar ve merdiven boşluğunun Fausto Zonaro’nun (Osmanlı Geç Dönem Saray Ressamı) deniz manzarası tablolarıdır.
Kıymetli Tablolar, Avize Ve Halı

İkinci oturma odası ise son Halife Abdülmecid Efendi tarafından yapılan iki tablo ve Rus sanatçı İvan Konstantinoviç Ayvazovski’ye ait olan eserlerle dekore edilmiş biçimde karşımıza çıkıyor.
Müzenin birinci katında çok sayıda antika eşya, duvar ve tavan süslemeleri yer alıyor. Eğer ki antika eserler ilginizi çekiyorsa bu bölümden çokça keyif alacağınızı söyleyebilirim. Müzenin ikinci katında ise çeşitli kitaplar ve hat sanatına dair çok sayıda eşsiz eser ziyaretçilerini beklemektedir.
Süreli Sergiler
Müzenin -1., -2. ve -3. Katlarında ise süreli sergiler adı altında sergiler ziyaretçilerine ev sahipliği yapıyor. Müzenin aylık takibii yaparak harika sergileri gezebileceğiniz aşikar.
Sabancı Müzesi’nde Süreli Bir Sergi Ve Sanat Eserleri

Emirgan Müzedechanga Restaurant
Sabancı müzesi içinde Müzedechanga adlı bir restoran da ziyaretçilere hizmet veriyor. Restoran harika bir boğaz manzarasına sahip. Keyifli bir müze ziyareti sonrasında bir şeyler atıştırmak ya da bir şeyler içerek müze ziyaretinizi boğaz manzarasıyla taçlandırmanızı kesinlikle öneriyorum.
Müzedechanga Restaurant

Sakıp Sabancı Müzesi Giriş Ücreti 2021
Sakıp Sabancı Müzesi giriş ücreti 40 Türk Lirası‘dır. Öğretmenler, öğrenciler, müzekart sahipleri ve 60 yaşın üzerindeki ziyaretçiler için bilet fiyatı ise 25 TL’dir. Sakıp Sabancı Müzesi’nde Çarşamba günleri “halk günü” olarak kabul edilir ve müze girişleri ücretsizdir.
Sakıp Sabancı Müzesi Ziyaret Saatleri
Sakıp Sabancı Müzesi, sabah 10:00 ile akşam 18:00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Ücretsiz halk günü olan Çarşamba günleri ise saat 20:00‘a kadar açıktır. Müze haftada bir gün olmak üzere, Pazartesi günleri ziyarete kapalıdır.
Sabancı Müzesi Sanat Eserleri ve Gezi Rehberi

Sakıp Sabancı Müzesi Nerede ve Nasıl Gidilir?
Sabancı Müzesi, Sarıyer semti sınırları içerisindeki Emirgan semtinde konumlanır.
Müzeye otobüsle gelmek isteyenler müzenin hemen karşısında yer alan Emirgan-Çınaraltı otobüs durağında inebilir. Bu güzergahta yolculuk eden İETT otobüslerinin numaraları: 22RE, 25E, 22, 40, 40T, 42T, EL1, EL2
Özel araçla müzeye gelmek isteyen ziyaretçiler için, müzenin kendisine ait 30 araç kapasiteli otoparkı bulunuyor. Otoparkın dolu olması durumunda sahil yolu boyunca özel aracınızı rahatlıkla park edebiliyorsunuz.